divendres, 17 de juny del 2011

Quinze personalitats catalanes firmen un manifest de suport a Arcadi Oliveres

El sociòleg Manuel Castells, l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo i la periodista Maruja Torres, entre els signants i promotors del document
Arcadi Oliveres, en una xerrada a Lleida / ACN
Quinze personalitats catalanes han fet públic aquest divendres un manifest de suport al doctor en economia, activista anticapitalista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, després que el conseller d'Interior, Felip Puig, hagi anunciat que estudia querellar-s'hi per suposades calúmnies als Mossos d'Esquadra. El grup manifesta que "qualsevol procediment legal" que s'iniciï contra l'activista també "haurà de fer-se extensiu als signants d'aquesta declaració", entre els quals destaquen el catedràtic de sociologia Manuel Castells, l'escriptora Maruja Torres i l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo.
"He fet estudiar si és que hi ha hagut per part del senyor Arcadi Oliveres la comissió d'algun tipus de delicte per calúmnies cap a la policia de Catalunya". Així va anunciar Puig aquest dijous l'inici de les investigacions contra Oliveres per possibles calúmnies als Mossos. El conseller es referia a unes declaracions de l'activista en què recordava que fa uns anys van denunciar la delegada del govern espanyol a Catalunya Julia García Valdecasas "perquè sabíem de bona font que havia estat finançant gent que havien tirat endavant els aldarulls". Tot i que Oliveres afirmava que això no es pot acreditar en l'actuació policial del moviment dels indignats del 15-M, sí que assenyalava que "això és un sistema que els polítics coneixen molt bé per desprestigiar els moviments socials".
Ara, un grup de quinze intel·lectuals, encapçalats pel sociòleg Manuel Castells, ha signat un manifest de suport a l'activista i anuncien que subscriuen "íntegrament" les declaracions d'Oliveres on assegurava que "pot ser perfectament que una part d'aquesta violència hagi estat originada per agents policials vestits de paisà, perquè en ocasions anteriors s'ha produït". Així mateix, precisa que els incidents els van provocar "una part mínima, absolutament mínima, dels concentrats i d'aquelles persones que eren a l'acampada"."No es acceptable la violència vingui d'on vingui", diu la declaració d'Oliveres que els adherits al manifest secunden.
El conjunt d'adherits són Manuel Castells, catedràtic de Sociologia de la UOC; Carlos Jimenez Villarejo, exfiscal Anticorrupció; Anna Monjo, editora d'Icària Editorial; Maruja Torres, escriptora i columnista; Jose Luis Sampedro, escriptor i economista; Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB; Jaume Botey, catedràtic de la UAB; Olga Rodríguez Francisco, periodista i escriptora; Tica Font, directora de l'Institut Català Internacional per la Pau; Joan Coscubiela, professor de Dret del Treball; Alfons Barceló, catedràtic emèrit de la UB; Carles Taibo, professor de Ciència Política de la UAM; Pere Ortega, president de la federació d'ONG per la Pau; Carlos Sánchez Almeida, advocat del Bufet Carlos Sánchez Almeida, i Vicent Partal, periodista i director de Vilaweb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Et convidem a deixar la teva opinió